Actualitate

Teleorman, locul 6 la recensământul populației

Comunicat de presă

În perioada 31 mai – 24 iulie se desfășoară în județul Teleorman a treia etapă a Recensământului Populației și Locuințelor, etapa în care recenzorii intră în teren și colectează prin interviu față-în-față cu ajutorul tabletei înregistrările individuale, pentru acele persoane care nu s-au autorecenzat on-line, ne-a precizat Luciana Neda, director executiv al DJS Teleorman.

La nivelul județului Teleorman, au fost constituite 372 sectoare în cele 97 UAT-uri, 37 dintre acestea fiind în municipiul Alexandria.

Până la data de 18 iulie s-au recenzat 307497 de persone (prin cele două metode CAWI 178076 persoane și CAPI 129421 persoane) reprezentând 97,8% din populația rezidentă țintă la 1 decembrie 2021 estimată de INS.

La nivel national, județul Teleorman ocupa locul 6 ca procent de realizare a colectarii datelor până la această dată.

Participarea la recensământ este obligatorie conform OUG nr. 19/2020 (art. 42) și este o îndatorire cetățenească având drept scop determinarea populației rezidente pentru fiecare unitate administrativ teritorială a județului Teleorman. Datele colectate prin intermediul recensământului vor fi folosite strict în scop statistic și nu în scop fiscal, de taxare sau în justiție.

În situația în care recenzorul nu vă poate contacta la domiciliu la momentul vizitei, veți găsi un bilet cu datele de contact ale acestuia pentru a stabili împreună data și intervalul orar când puteți realiza interviul. Deasemenea au fost infiintate la nivelul judetului Teleorman puncte fixe de recenzare, iar coordonatele de contact sunt disponibile pe site-ul www.recensamantromania.ro .

Reamintim locuitorilor rezidenți din județul Teleorman că termenul final al recensământului este de 24 iulie 2022.

Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

RPL 2021 este primul recensământ din Romania organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor se desfășoară cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL 2021, vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button