Actualitate

Teleormănean amendat de jandarmi după ce a apelat, abuziv,numărul unic de urgență 112

În ultimele 24 de ore, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman au continuat să acţioneze integrat, în echipaje mixte, alături de polițiști și poliţişti locali pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă.

Efectivele au fost angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice în zona locurilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse, escortarea convoaielor ori a autovehiculelor care transportă persoane spre locurile de carantină.

În această perioadă, jandarmii teleormăneni au aplicat în total 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 28.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei. Totodată, jandarmii au verificat, în patrule mixte cu poliția, un număr de 350 persoane, pe raza a 14 localități și 104 locații.

Forțele de ordine continuă acțiunile specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare. Pe parcursul misiunilor sunt desfășurate activități preventive și de informare, fiind transmise și mesaje către cetăţeni cu privire la necesitatea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.

Un bărbat cazat într-un centru de carantină din județul Teleorman  a fost amendat de jandarmii teleormăneni cu 2000 de lei, după ce apelat în mod abuziv de trei ori numărul unic pentru apeluri de urgenta 112.  Motivul invocat de acesta nu are nicio legătură cu atribuțiile acestui serviciu public, bărbatul sesizând înfundarea canalizării din centrul de carantină. Sperăm că am reușit să îl convingem, chiar și prin aplicarea unei sancțiuni contravenționale, de faptul că solicitarea intervenției instituțiilor specializate ale statului în mod inutil ar putea avea efecte grave în situația în care acestea nu pot interveni în situații reale, care au un caracter de urgență.

Restricțiile dispuse prin ordonanțele militare sunt pentru siguranța dumneavoastră. Fiți responsabili, respectați-le!

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button