Actualitate

Termen limită dat de AJFP Teleorman fermierilor

Comunicat de presă

Puțin peste 24 de ore mai au la dispoziție fermierii care optează pentru aplicarea regimului special pentru agricultori.

Vineri, 10 februarie 2023, este termenul limită de depunere a notificării privind aplicarea dar și încetarea aplicării regimului special pentru fermieri.

Anuntul este făcut de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Teleorman si informează contribuabilii, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare. Calendarul obligatiilor fiscale de care trebuie să se țină seama cei care presteaza activități agricole cuprinde:

– formularul 010 ”Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni/Declarație de radiere pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică”;

– formularul 016 ”Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni/Declarație de radiere pentru persoanele juridice străine care au locul de exercitare a conducerii efective în România”;

– formularul 020 ”Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane fizice române și străine care dețin cod numeric personal”;

– formularul 070 ”Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni/Declarație de radiere pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere”;

sau

– formularul 700 ”Declarație pentru înregistrarea/modificarea în mediu electronic a mențiunilor ulterioare înregistrării fiscale, precum și pentru radierea înregistrării fiscale”.

Pentru informații suplimentare fermierii pot accesa site-ul ANAF la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Calendar/Calendar_obligatii_fiscale_2023.htm .

Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Teleorman spun că baza legală a acestei hotărâri o reprezinta: Art. 315^1 alin.(1) lit. c) și lit. d) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare și OPANAF nr. 1699/2021 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor și a tipurilor de obligații fiscale care formează vectorul fiscal.

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button