Actualitate

Tir încărcat cu rășină, răsturnat la Izvoarele

Circulația rutieră este blocată

Un tir încărcat cu rășină de poliester a derapat pe raza localității Izvoarele.

Astăzi, în jurul orei 10.50, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat intervenția pompierilor militari pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un eveniment rutier produs pe raza localității Izvoarele, unde un TIR, încărcat cu 22 de bidoane de câte 1000 l cu rășină de poliester, a derapat într-un șanț.

Ajunse rapid la fața locului, cele patru echipaje de pompieri, două din cadrul Detașamentului Zimnicea, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, iar două de la Detașamentul Alexandria cu o mașină de stingere și o autospecială CBRN, au constatat că 7 dintre cele 22 de recipiente sunt fisurate, cu scurgeri ușoare, rășina de poliester fiind o substanță foarte vâscoasă.

Pentru gestionarea acestui eveniment din punct de vedere al protejării mediului înconjurător, a fost anunțată Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Teleorman care a trimis o echipă de specialiști. Aceștia sunt sprijiniți de autoritățile locale, care au adus o autocisternă și un buldoexcavator, cu ajutorul căruia s-a transportat nisip în zonă pentru a limita efectele scurgerilor.

În vederea transvazării substanței și preluarea încărcăturii din autotrenul derapat, s-a luat legătura cu operatorul economic beneficiar, din Buftea, jud. Ilfov, care a precizat că trimite în cel mai scurt timp un autocamion și recipientele necesare.

Cu toate că nu este niciun pericol iminent, deoarece substanța este una stabilă, iar riscul de incendiu poate apărea doar prin expunerea directă la flacără deschisă, pompierii vor continua măsurile de prevenire și stingere a incendiilor până ce zona va fi eliberată.

In acest moment, circulația este închisă pe un tronson de circa 200 de metri în zona accidentului, traficul fiind realizat pe căi ocolitoare.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button