Actualitate

Transporturile rutiere, verificate de polițiștii teleormăneni

Comunicat de presă

Pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere, în perioada 07 – 13.06.2021, la nivel național se vor executa acţiuni punctuale în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Luni, 7 iunie, în intervalul orar 06.00 – 09.00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman au continuat activitățile curente în cadrul unei acțiuni derulate de Poliția Română la nivel național, având ca scop verificarea legalității efectuării transportului de persoane, precum și prevenirea și combaterea conducerii sub influența alcoolului.

În perioada 01.01 – 06.06.2021, la nivelul județului Teleorman au fost înregistrate 13 accidente grave de circulație, soldate cu decesul a nouă persoane și rănirea gravă a altor șapte.

Analiza accidentelor rutiere grave relevă faptul că atât viteza sub cele două forme (neadaptată condițiilor de drum/trafic sau neregulamentară), cât și indisciplina pietonilor se regăsesc în mod constant între primele trei cauze generatoare, în ciuda eforturilor depuse pentru reducerea numărului și gravității accidentelor rutiere înregistrate pe acest fond.

Astfel, situația a condus la intensificarea activităților de impunere a legii, respectiv a celor de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii rutieri teleormăneni verifică și modul în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară stabilite prin Legea nr. 55/2020, în timpul efectuării transportului de persoane prin curse regulate/speciale.

În urma neregulilor constatate ieri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 35.000 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 23 de permise de conducere, fiind totodată retrase două certificate de înmatriculare. Dintre sancțiunile aplicate, peste 50 au vizat nerespectarea regimului legal de viteză, iar cinci pentru nereguli privind efectuarea manevrei de depășire.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto prudență maximă pe șosele și un comportament responsabil la volan.

La nivelul județului Teleorman, polițiștii rutieri vor acționa pe toate drumurile publice.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button