Actualitate

Trei infracțiuni constatate de polițiștii teleormăneni privind circulația rutieră. Au fost întocmite dosare penale

Polițiștii rutieri au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 24 de ore, polițiștii teleormăneni au constatat trei infracțiuni privind circulația pe drumurile publice: conducere a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat (Buzescu) și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe (Nanov, Zimnicea).

Astfel, la data de 05 iulie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din localitatea Zimnicea, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Nanov, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au întocmit dosar penal în cazul unui bărbat în vârstă de 36 de ani, din localitatea Buzescu, întrucât a condus o autoutilitară, în localitatea de domiciliu, având dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

Totodată, ieri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe în cazul unui bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Suhaia, depistat în timp ce conducea un autoturism în orașul Zimnicea emanând halenă alcoolică. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Ca urmare a acțiunilor preventive desfășurate la nivelul județului în ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat aproximativ 30 de sancțiuni contravenționale privind regimul circulației pe drumurile publice, fiind reținute șapte permise de conducere.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice de către toți participanții la traficul rutier și adoptării unui comportament responsabil.

Vă reamintim că, potrivit codului rutier, conducătorii de vehicule trebuie să respecte regimul legal de viteză și să adapteze permanent viteza la condițiile de drum, astfel încât să efectueze orice manevră în condiții de siguranță.

Creșterea siguranței rutiere pe drumurile teleormănene reprezintă o prioritate a I.P.J. Teleorman, polițiștii acționând permanent în vederea prevenirii accidentelor de circulație.

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button