Actualitate

Ucenicie și stagii pentru șomerii non-NEET din regiunile mai dezvoltate și mai puțin dezvoltate

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă  implementează  proiectul “UNIT 5 RMD și RMPD – Ucenicie și stagii pentru șomerii non-NEET din regiunile mai dezvoltate și mai puțin dezvoltate”, proiect cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU).

Prin intermediul acestui proiect, ANOFM va sprijini financiar angajatorii care încadrează, prin programe de ucenicie sau stagii de practică, șomeri în vârstă de peste 25 de ani (non-NEET), obiectivul principal al proiectului fiind îmbunătățirea posibilităților de încadrare a minimum 9.617 de șomeri înregistrați la Serviciul Public de Ocupare .

Proiectul se subscrie obiectivului POCU de asigurare a integrării durabile pe piața forței de muncă a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, prin faptul că SPO va acorda facilități , sub formă de sprijin financiar, angajatorilor care încadrează în muncă șomeri prin programe de ucenicie la locul de muncă sau programe de stagiu pentru absolvenții de învățământ superior, cu respectarea prevederilor legale.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt  stimularea ocupării șomerilor non-NEET înregistrați la Serviciul Public de Ocupare , prin acordarea sprijinului financiar angajatorilor, aferent încadrării prin ucenicie la locul de muncă a 9.303 de șomeri non-NEET  și stimularea ocupării șomerilor non-NEET înregistrați la Serviciul Public de Ocupare , prin acordarea sprijinului financiar angajatorilor, aferent încadrării prin stagii pentru absolvenții de învățământ superior a 314 de șomeri non-NEET.

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 36 de luni,  cu sprijinul tuturor agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă și a Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă – București.

Durata aferenta perioadei de eligibilitate a cheltuielilor solicitate la rambursare este 2014-2022.

Bugetul proiectului este de aproximativ 76 milioane euro din care 64 milioane euro sunt cheltuieli nerambursabile, iar restul  contribuția solicitantului.

Pentru perioada 2014-2018 cheltuielile sunt retrospective.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button