Educatie

Un elev a fost eliminat de la ultima probă a Bacalaureatului pentru tentativă de frauda

Rezultatele finale vor fi anunțate,duminică,5 iulie

Ieri, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – E)d): proba la alegere a profilului și specializării. Rata de participare a fost de 94,63%.

Astfel, dintre cei 2164 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie – 769 , Chimie – 33 , Fizică – 94, Economie – 10, Filosofie – 10, Geografie – 904, Informatică -29, Logică şi argumentare – 206, Sociologie – 66 şi Psihologie -43), s-au prezentat 2048 de candidaţi. 115 candidaţi au absentat, iar 1 candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Nu s-au înregistrat candidați cu temperatura peste 37.3 ̊C.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button