Actualitate

Vârtoape, încă o localitate din Teleorman care depășește incidența de 7.75/ 1000 de locuitori

Noile restricții intră în vigoare de la 1 aprilie, pentru 14 zile

Având în vedere situația privind incidența cumulată la 14 zile a localității Vârtoape, care a depășit rata de 7,5/1.000 de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, s-a întrunit, astăzi, în şedinţă extraordinară, și a hotărât punerea în aplicare a măsurilor stabilite în conformitate cu încadrarea în limitele incidenței.

Măsurile intră în vigoare începând cu data de 01.04.2021, pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

La Vârtoape, rata incidenței cumulată la 14 zile este de 7,76, aceasta fiind a doua localitate din județ care depășește 7.5 cazuri de infectare cu Covid-19 la mia de locuitori, după comuna Lița.

Măsuri suplimentare pentru gestionarea situației generate de infecția cu COVID-19, pentru localitățile de pe raza județului Teleorman

În toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-05.00, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

 În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie-4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00-02.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

 Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la art. 1 alin. (1) lit. a) din prezenta hotărâre, precum și la art. 2 alin. (1) punctul 2 lit. a) din anexa nr. 3 la HG nr. 293/2021, cu modificările și completările ulterioare, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

 Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

 Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05.00-18.00, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori.

Prin excepție, în intervalul orar 18.00-05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

 Unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori.

 La Vartoape, rata incidentei cumulata la 14 zile este de 7,76.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button