Actualitate

Vineri,la Năsturelu au fost sacrificați circa 300 de porci.Astăzi a început măcelul la Suhaia

De astăzi,a început sacrificarea porcilor în localitatea Suhaia.Toate suinele din gospodării vor fi sacrificate ,după ce a fost confirmată existența focarului de pestă porcină africană.

Potrivit Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Teleorman ”în urma confirmării diagnosticului prin Buletinele de Analiza (BA) emise de IDSA și existenței suspiciunii de PPA în alte 6 exploatații nonprofesionale din aceeași localitate ,s-a dispus măsura uciderii preventive a suinelor din localitatea Suhaia,după analiza de risc întreprinsă de către specialiștii epidemiologi  ai DSVSA Teleorman.”

Localitatea Suhaia se află în apropierea Fondului de Vânătoare 60 Suhaia și a Fondului de Vânătoare Fățana.

În același timp a fost anulată funcționarea târgurilor săptămânale din localitățile Smârdioasa și Piatra.

Ucidere preventivă și la Năsturelu

Vineri,aceeași acțiune de ucidere preventivă a suinelor a avut loc la Năsturelu,după ce la sfârșitul lunii trecute a fost și acolo,confirmată prezența virusului în patru exploatații nonprofesionale din localitate.

Potrivit autoritătilor locale, aproximativ 300 de animale au fost sacrificate,iar acțiunea s-a desfășurat fără incidente deosebite ,oamenii arătându-se înțelegători față de măsurile impuse de autorități.

Și localitatea Năsturelul se află în vecinătatea Fondului de Vânătoare Fățana.

DSVSA Teleorman solicită sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor impuse de autorități ,având în vedere consecințele economice grave generate de apariția acestei boli. Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar  din localitate, DSVSA Teleorman  sau autorităților locale.

Proprietarii animalelor afectate de PPA vor fi despăgubiți de stat în condițile prevăzute în legislație.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button