Actualitate

Zece infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice au fost înregistrate în Teleorman, în ultimele trei zile

Buletin informativ

În ultimele 72 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în intervalul 3-5 septembrie, polițiștii au intervenit la peste 350 de evenimente sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat peste 110 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 58.000 de lei dintre care 47 de sancțiuni au fost aplicate ca urmare a depășirii limitei legale de viteză, au fost reținute 15 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulație pe drumurile publice.

În ultimele 72 de ore, la nivelul județului au fost înregistrate 10 infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice, dintre care 7 infracțiuni de Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o alcoolemie peste limita legală, 2 conducere fără a poseda permis de conducere și 1 infracțiune de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o alcoolemie peste limita legală, în cauze fiind întocmite dosare penale.

Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

 

Exemple semnificative:

În noaptea de 05/06.09.2021, polițiștii din municipiul Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 34 ani din Alexandria, jud.Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe str. Dunării, din direcția str. Mesteșugarilor către comuna Poroschia, având o imbibație alcoolică peste limita legală, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest indicând o valoare de 0,86 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiind condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice,, , urmând a se propune soluţie prin Parchetul de pe langa Judecătoria Alexandria.

În dimineața zilei de 05.09.2021, polițiștii din cadrul Biroului Poliției Rutiere Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 42 ani din comuna Mîrzănești, judetul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 506, în com. Mîrzănești fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de ,,Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a se propune soluţie prin Parchetul de pe langa Judecătoria Alexandria.

În data de 03.09.2021, polițiștii din cadrul Secției 7 Crângu au depistat pe strada Școala Veche din comuna Salcia, județul Teleorman un bărbat în vârstă de 47 ani din comuna Salcia, sat Băneasa, județul în timp ce conducea o autoutilitară fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de ,,Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a se propune soluţie prin Parchetul de pe langa Judecatoria Turnu-Măgurele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button