Actualitate

Ziua Internațională a Voluntarilor sărbătorită de I.S.U Teleorman

Pompierii militari și voluntarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman au sărbătorit ,astăzi,Ziua Internațională a Voluntarilor.

În semn de recunoștință pentru implicare și sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență voluntarii au primit câte o diplomă de excelență din partea unității.

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman a fost lansat,în anul 2016,programulde voluntariat ,Salvator din pasiune,adresat persoanelor care doresc să vină în sprijinul pompierilor în misiunile de intervenție,acordarea primului ajutor calificat,acțiuni umanitare și de prevenire..Voluntarii au dobândit  cunoștințe  urmând cursuri de specializare în cadrul centrelor de formare ale I.G.S.U și au fost implicați în activitățile desfășurate  de  Inspectoratul pentru Situații de Urgență,cum ar fi promovarea campaniilor de conștientizare a populației ,activități de instruire și educare preventivă a populației,completarea echipajelor de intervenție în misiuni fără grad ridicat de risc.

Deși la pregătirea derulată în cadrul unității au participat circa 30 de voluntari ,în prezent doar 12 voluntari pot fi implicați în activitățile pompierilor militari.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button